درخت گل ابریشم شب خسب (Albizia lebbeck) از درختان بومی آسیا و از جمله ایران می باشد که به طور ویژه در استان بوشهر رشد و نمو میکند. در این تحقیق روغن دانه های این درخت از لحاظ نوع ترکیب اسید های چرب و شباهت آن با برخی روغن های خوراکی متداول مورد بررسی قرار گرفت. دانه ها به کمک حلال آن- هگزان و پروفایل اسیدهای چرب موجود در آنها آنالیز شدند شناسایی ترکیب اسید های چرب مربوطه توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی صورت پذیرفت، از موارد قابل توجه در اسید های چرب موجود در آنها آنالیز شدند.ُشناسایی ترکیب اسید های چرب مربوطه توسط دستگاه گاز کروماتو گرافی صورت پذیرفت، از موارد قابل توجه در اسید های چرب به دست آمده حضور نانوئیک اسید و هنیکوسانوئیک اسید بود که در روغن های غذایی مرسوم کمتر یافت می شوند.همچنین حضور مقدار بسیار بالای اینولئیک اسید که از اسید های چرب نادر است نیز میتواند این درخت بومی استان را به عنوان منبعی از این اسید چرب معرفی نماید.نسبت اولئیک به اینوئیک اسید در این گونه کاملا با استاندارد سلامت روغن ها تطابق داشته و 1 به 3 بوده که مشابه روغنهای کانولا و موز می باشد از طریق نسبت اسید های چرب غیر اشباع به اشباع 58/2 و مقدار اسید های چرب اشباع نیز 95/27 بود که مشابه روغن تخم پنبه بود. این روغن مانند روغن تخم پنبه به دلیل داشتن مقدار بالای لینولئیک اسید می تواند به عنوان منبعی برای این اسید چرب لحاظ گردد و روغن تخم پنبه در رژیم غذایی افراد استفاده شود. ار آنجا که روغن پنبه دانه کلسترول نداشته و اسید چرب ترانس آن هم بسیار پایین است لذا احتمال مشابه بودن دو فاکتور مذکور در روغن گل ابریشم شب خسب وجود دارد که باید تحقیقات بعدی در این زمینه صورت گیرد.