با خیال راحت شیر بخورید

تاریخ نامه: 29 بهمن 1391
شماره نامه:
 
پیامها  |   
دکتر بهروز جنت امروز در نشست خبری که در سازمان غذا و دارو برگزار گردید ضمن تشکر از خبرنگاران محترم حوزه سلامت، از آنها درخواست کرد باتوجه به رسالت خبرنگاری و حسایتهای حوزه سلامت سعی شود خبرهای درست و موثقی در اختیار مردم قرار گیرد و ذهن مردم را از ابهامات واهی پر نکرد.
در ادامه معاون غذای سازمان غذا و دارو درباره شایعه استفاده از ماده ضدعفونی کننده در شیرهای پاستوریزه و استریلیزه، گفت: مردم با خیال راحت شیرها را بخورند چون انگیزه ای برای کارخانه دار وجود ندارد که بخواهد از مواد ضدعفونی کننده درون شیر استفاده کند. اگر 10 - 20 سال قبل بود شاید می شد این مسئله را قبول کرد اما حالا که کیفیت شیرخام تا این اندازه ارتقا پیدا کرده است محال است.
در کارخانه های کشور کنترل‌هاي مختلفي بر روي شير صورتمي‌گيرد و با آزمايش‌هاي ساده مي‌توان کيفيت شير توليد شده را سنجيد. ضمنادر شيرهاي مصرفي قطعا هيچ اکسيداني وجود ندارد چرا که اکسيدان‌ها در قسمتاستريليزاسيون از بين مي‌روند. سازمان دامپزشکي درپروسه توليد شير نظارت دارد و وزارت بهداشت نيز بازرسي‌هاي مستمری بر کار دارد و قطعا در صورتي که موارد تخلف مشاهده شود با اين موارد برخوردمي‌شودپس باتوجه به نظارت کافی و کیفیت بالای شیرهای خام انگيزه‌اي براي اضافهکردن موادي که به عنوان ضدعفوني‌ کننده مطرح هستند در شير نیست.
ایشان افزودند: گاهی اوقات در برخي شيرها بوي دام احساس می شود، اين شيرهااز لحاظ سلامتي مشکلي ندارند و کارخانه‌دار به دليل آنکه ذائقه برخي مشتري‌ها اينموضوع را مي‌پسندد، از دستگاه بوگير برای این قسمت از محصولات استفاده نمی کند و درمجموع اين شيرها مشکلي براي مصرف ندارند.
معاون غذای سازمان درخصوص استفاده از شیرخشک در صنایع لبنی کشور اظهار داشت:استفاده از شيرخشک هیچ اشکالي ندارد و شيرخشک فرقي با شير ندارد ودر تمام دنيا نيز استفاده می شود، فقط اگر در صنايع لبني از شير خشک استفاده شود، اين موضوع باید درپروانه ساخت آن کارخانه قيد ‌شود.
ایشان همچنين فرمودند: به هيچ وجه شيرخشک وارداتي از چين نداريم. مجوز واردات به داخل کشور را وزارت بهداشت صادر مي‌کندو با اطمینان می گویم که هیچ شیرخشکی از چین وارد نمی شود. باتوجه به میزان ماندگاری بالای شیرخشک در حال حاضر برخي کارخانه‌هاي کشور نيز بهسمت توليد شيرخشک رفته اند.
در ادامه آقای دکتر جنت به اقدامات انجام شده براي راه‌اندازي شبکه مليپايش مواد غذايي، آشاميدني و آرايشي بهداشتي اشاره کرد و گفت: اميدواريم اين شبکهتا روز جهاني غذا در مهرماه سال جاري به بهره‌برداري برسد. ضمنا ایشان اشاره کردند که با اجرای این برنامه تمام ورودی و خروجی و مواد موجود در انبار همه کارخانه های صنایع غذایی توسط سازمان غذا ودارو قابل ردیابی است و هر گونه تخلفی که صورت گیرد یا مواد اولیه کم شود، سیستم هشدار می‌دهد و مأموران وزارت بهداشت در اسرع وقت برای حل مشکل اقدام می‌کنند.
آقای دکتر جنت در ادامه از آغاز برنامه رتبه‌بندي صنايع غذايي در کشور خبر داد و گفت: از این پس مواد غذايي درجه‌بنديمي‌شود، به طوري که بر روي برچسبي مشخص مي‌شود که درجه کارخانه در توليد آنماده غذايي چند است. در حال حاضر مرحله خوداظهاري آغاز شده است و به تازگی استان‌ها، بازرسي‌ها را در دستور کار قرار داده اند. دررتبه‌بندي محصولات غذايي اولويت با محصولات لبني و فرآورده‌هاي پروتئيني است واميدواريم تا روز جهاني غذا در سال آينده بتوانيم فرآورده‌هاي لبني و پروتئيني رارتبه‌بندي کنيم.
  



   

تاریخ بروز رسانی:   29 بهمن 1391

تعداد بازدید:   ۱
     
 

موارد مرتبط


ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >