چربی، قند و نمک سه ماده ای هستند که مصرف زیادشان بیماری زااست، برای مراقبت بیشتر چراغ راهنمای تغذیه ای بر روی محصولات غذایی طراحی شده است.
در این طرح با عنوان چراغ راهنمای تغذیه ای که در بر گیرنده نشانگر های رنگی روی محصولات است، میزان چربی، قند و نمک در هر ماده غذایی مشخص می شود.
استفاده از چراغ راهنمای تغذیه ای به نحوی است که رنگ قرمز میزان زیاد،رنگ نارنجی متوسط و رنگ سبز نشان از میزان اندک این مواد (چربی،قند و نمک) را نشان می دهد.
نشانگر های رنگی یا چرغ راهنمای تغذیه ای ویژگی های کلی اطلاعات تغذیه ای محصول از نظر میزان نمک،قند ، چربی کل و اسید های چرب ترانس را در هر سهم ماده غذایی یا در 100 گرم ماده بیان می کند.
اهداف برچسب گذاری چراغ راهنمای تغذیه ای:
1- ارتقاء اطلاعات و کمک به انتخاب مواد غذایی برای مصرف کننده.
2- تقویت نظارت مردم بر مواد غذائی.
3- کنترل و کاهش نا محسوس تبلیغات مواد غذائی مضر.
در نهایت ارتقاء سلامتی مردم و کاهش بیماری های مرتبط با غذا ( به ویژه بیماری های غیر واگیر).